We hebben ondervonden dat de micro-usb kabels zoals deze gebruikt worden voor telefoons schade kunnen veroorzaken aan de usb connector op het D1 mini board.
Als we de stekkers onder een loupe bestuderen zien we dat de micro-usb kabel voor telefoons langer is, daardoor komt er meer kracht op de connector te staan (door draaien en bewegen). Het gevolg daarvan is dat de connector op het board gaat mis functioneren.

Mocht u EasyESP gebruiken dan kan het board altijd nog gewoon gebruikt worden want Easy laat OTA updates toe, dan heeft u de hele stekker niet meer nodig.
Het is mogelijk de connector te vervangen, of dit economisch verantwoord is is een andere zaak. Connector kost 2 euro, arbeidstijd ongeveer 20 minuten als je het snel doet….

We leveren kabels die een stuk beter voldoen. Maar u kunt natuurlijk elke kabel gebruiken die speciaal voor data gemaakt is, en dus niet specifiek voor telefoon opladen/data. Erg goede ervaringen hebben we met de magnetische kabels die ervoor zorgen dat er geen mechanische belasting meer voorkomt op de usb connector.